Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'wwwnordiccra'@'localhost' (using password: YES)


Holmenkollen

Holmenkollen

Holmenkollen

Holmenkollen

20. november 2009 ble tårnet på den nye hoppbakken i Holmenkollen endelig løftet på plass og landemerket var igjen synlig over store deler av hovedstaden. Nordic Crane Kynningsrud var sterkt delaktige i det prestisjetunge prosjektet og de grønne kranbommene har til enhver tid stått strategisk plassert ved nasjonalarenaen.

Byggingen startet i januar og Nordic Crane Kynningsrud fikk både løfte- og transportoppdragene i forbindelse med gjennomføringen av prosjektet. Den nye bakken består av en rekke delprosjekter, som oppføring av publikumstribuner, kongetribunen, bytte av masse i unnarennet, endringene rundt Besserudtjernet i bunnen av bakken og løftet av selve hopptårnet.

Nordic Crane Kynningsrud stod for løft av de nye stålkonstruksjonen, i tillegg til riving av gammel bakke, demontering av gamle tribuner og flytting av skihytta.

Hele bakkekonstruksjonen veier 1000 tonn, og denne ble delt opp i 10 mindre deler, som igjen ble løftet på plass, en etter en.

Nordic Crane Kynningsrud stilte med to av de største kranene som Nordic Crane Group disponerer, en 500- og en 600-tonns kran, for å kunne utføre de tyngste løftene. I tillegg var også en rekke mindre kraner i aktivitet under byggeperioden.

Se videoen!

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'wwwnordiccra'@'localhost' (using password: YES)

Faktaopplysninger

  • Prosjekt: Nye Holmenkollen arena
  • Type prosjekt: Løft med mobilkraner og transporttjenester
  • Omfang: Løfteoperasjoner gjennom hele prosjektfasen med store og mindre kraner. Montering av ny bakke, demontering av gammel bakke med tribuner og flytting av skihytta.
  • Sted: Holmenkollen Oslo
  • Tidsrom: September 2008 – mars 2010
  • Prosjektleder: Geir Jensen og Kenth Möller

Holmenkollbakken, Oslo