Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'wwwnordiccra'@'localhost' (using password: YES)


Loud out av 1000t tung prosessmodul til Ormen Lange hos Aker Egersund

SPMT og 600 t beltekran

Ormen Lange Test Pit

Transport og installasjon av 10 moduler opp til 350 tonn fra Aker Egersund til Ormen Lange anlegget på Aukra utenfor Molde med bruk av SPMT og en 600-tonns beltekran.

I forbindelse med byggingen av et testbasseng for en undervannskompressor på Shell sitt Ormen Lange anlegg på Aukra, hadde Nordic Crane Stangeland oppdraget med å transportere alle komponentene fra Akers verft i Egersund, levere de på Aukra og tilslutt transportere de gjennom anlegget og hele veien til testpiten.

Den første lasten besto av en 980 tonn tung og 18 meter bred modul. Etter måneder med detaljert planlegging av transportruten, og kartlegging av klaringer under alle deler av transportruten, ble den store modulen satt i land fra lekter og kjørt den to kilometer lange veien gjennom anlegget. Vel fremme ved testbassenget, ble modulen trygt satt ned på kanten av fundamentene.

Selve kompressjonsanlegget bestod av 10 ulike moduler på opp til 350 tonn, og skulle plasseres på bunnen av testpiten som siden skulle fylles med vann. Selve transporten foregikk i to omganger med omtrent én måneds mellomrom. Vel fremme, hadde Nordic Crane Stangeland rigget opp en 600-tonn beltekran for å løfte modulene ned i selve testbassenget.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'wwwnordiccra'@'localhost' (using password: YES)

Faktaopplysninger

  • Prosjekt: Ormen Lange Test Pit
  • Type prosjekt: Transport og installasjon
  • Sted: Aukra, Molde

Besøksadresse

Aukra
Molde