Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'wwwnordiccra'@'localhost' (using password: YES)


LTR1100 på Draugen

LTR1100 på Draugen

LTR1100 på Draugen

Da den ene offshorekranen på Draugen-plattformen havarerte under en test, stod utfordringene i kø.

Et stort løftefartøy var rekvirert til installasjon av en ny boligmodul, og bruk av kran var nødvendig for å klargjøre området for den nye modulen.

Nordic Crane Stangeland ble kontaktet av Aibel som ønsket å leie en 220-tonns mobilkran. Engineeringavdelingen startet umiddelbart arbeidet med å designe et stort, midlertidig, fundament for kranen. Etter en kort periode med planlegging på land, ble Nordic Crane sendt offshore for å kontrollere at prosjektet var gjennomførbart, og samtidig undersøke muligheten for alternative løsninger. Under befaringen ble det identifisert en alternativ plassering av kranen som innebar betydelig mindre risiko for driften av plattformen og samtidig krevde en langt mindre kran.

Nordic Crane designet et nytt fundament som ble produsert på rekordtid. Monteringen av kranen var også en utfordring, da området der den var plassert delvis var uten krandekning. Den over 100 tonn tunge kranen måtte derfor splittes i kolli på mindre enn 15 tonn og installeres med bruk av larveføtter, jekker og plattformens andre kran.

Mobilkranen og fundamentet ble levert på kort varsel og installasjonen ble gjennomført som planlagt.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'wwwnordiccra'@'localhost' (using password: YES)

Faktaopplysninger

  • Prosjekt: LTR1100 på Draugen
  • Type prosjekt: Engineering og kranutleie
  • Sted: Draugen
  • Tidsrom: Juni t.o.m. september 2013
  • Prosjektleder: Kato Øvestad