Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'wwwnordiccra'@'localhost' (using password: YES)


Unggutten som vil til topps!

Unggutten som vil til topps!

Han er 21 år, og har kun et drøyt halvårs fartstid i jobben som mobilkranfører i Nordic Crane. Likevel er det ingen tvil om at Kristian Lorentzen Mansåker vet hva han vil. Han vil opp - til topps.

Folk som skal dit, må ha pågangsmot og ta initiativ. Det har unggutten fra Lye på Jæren. – Skal du nå et mål, må du være villig til å stå på, sier han selv.

Og det var nettopp det han gjorde da han i januar i år tok kontakt med Nordic Crane med ønske om jobb. Inntil da hadde han vært utleid som elementmontør. Under et oppdrag i Flekkefjord, møtte han Nordic Cranes folk og syntes det så spennende og utfordrende ut å være kranfører. Tanken på mulighetene slapp ikke taket. Selv om han hadde erfaring som både sveiser og elektriker, visste han at dette var det han ville jobbe med.

Og Kristian skjønte fort at om skulle det være noen mulighet, måtte han selv ta initiativ. Første steg på veien var kompetanse og formell bakgrunn til å kunne operere en mobilkran.

Utdanning på eget initiativ

Som sagt så gjort. 21-åringen fra Jæren tok skjeen i egen hånd og meldte seg på kurs ved Rogaland Kranskole på Skurve i Gjesdal. Hele januar i år gikk med. Men da måneden var omme, hadde han kranførerbeviset.

Uten kran, ingen jobb. Men Kristian var ikke i tvil om hvem han ville arbeide for. Nordic Crane – ingen over, ingen ved siden.

Han tok kontakt med selskapet mens hans ennå gikk på skolen. Mannen i andre enden av telefonen, Roy Otto, så gjerne at unggutten sendte en mail med mer informasjon. Men det ville ikke Kristian. Han ville gjerne møte Roy ansikt til ansikt. Og det fikk han. Dagen etter var 21-åringen på plass på Soma. Og etter 10 minutter fikk han tilbud om jobb. Arbeidskontrakten ble signert, dermed var han i mål – så langt.

Det var verken første eller siste gang Roy Otto ansatte en mann hos Nordic Crane. Men dette tilfellet var utvilsomt spesielt. At 21-åringen fra Lye var rette mann, forstod han med en gang. Hva er det så med denne nykomlingen som gjør nettopp ham egnet.

Har fått mye tillit

– Jeg håper og tror jeg er pliktoppfyllende. Og jeg brenner for jobben, nesten uansett når på døgnet det er. Jeg gjør mange ulike oppdrag, alt ettersom det er behov for meg her eller der. Og nå har jeg også fått ny kran, sier Kristian og viser stolt fram en doning som imponerer. Fra en 60- til 160- tonns kran på noen få måneder. DET forteller at denne karen har fått tillit.

– Det viktigste med Kristian, er nok at han både har lyst, vilje og evne til å bli en god kranfører, sier Øyvind Dahle i Nordic Crane Group AS. Den forholdsvis ferske medarbeideren har glidd godt inn i arbeidsmiljøet. Ingen tvil om at Roy traff spikeren på hodet da han ansatte ham.

– En god mann for firmaet, hva er det?
– Det er en som leverer i forhold til det som skal gjøres. Som jobber godt med koordinatorene, som har et godt forhold til kundene, som gjør jobben til avtalt tid og som samarbeider med de andre på arbeidsplassene. Dessuten er vi opptatt av å være løsningsorienterte og fleksible. Vårt fokus er kundens behov, uansett. Det er spesielt viktig fordi mange er avhengige av at våre kraner gjør jobben slik de skal og når de skal. Alt dette kan Kristian, som har imponert sin korte fartstid til tross, forteller Dahle.

Står på litt ekstra, fornøyd med betingelsene

Fullt fokus på HMS er selve grunnlaget for å gjøre en god jobb. Når man jobber med store vekter og et løft kan omfatte 20 tonn, sier det seg selv at kravet til sikkerhet er av kritisk viktighet. Mye kan gå galt. Tillit og hensynet til mennesker og materielle verdier er viktig. Sikker jobb-analyse, risikovurdering – alt dette er en del av kranførerens arbeidsdag, slår Kristian fast, idet han viser fram kranen, en Tadano Faun – eller bare Faun som er navnet den går under til daglig. Stabil. God å kjøre. Og sterk. En drøm å jobbe med.

– Gode arbeidsbetingelser?
– Javisst. Og jeg er veldig godt fornøyd med lønnen. Så lenge jeg er fri og frank, kan jeg stille opp når det er behov for meg. Det gir litt ekstra i lommeboken, noe som passer meg godt. Denne dagen jobber han på et nybygg i Risavika i Sola. I morgen er jobben et annet sted. Hvor, vet han ikke akkurat nå. Det er nettopp det som gjør utfordringene så spennende. Ingen dag den samme, slår Kristian Lorentzen Mansåker fast.

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'wwwnordiccra'@'localhost' (using password: YES)

FAKTA OM KRISTIAN

  • Alder: 21
  • Ansatt i: Nordic Crane Stangeland AS
  • Familie: Singel
  • Yrke: Kranfører
  • Fritidsinteresser: Bil
  • Lytter til: Alt mulig av musikktyper
  • Spiser helst: Overtidsmat