Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'wwwnordiccra'@'localhost' (using password: YES)


En dag på jobben med Geir Ole Berdahl

HMS-lederen for Nordic Cranes selskaper kommer fra toppidrettsmiljøet og er vant til å holde mange baller i luften og jobbe målrettet. Det trengs i hans stilling – det er nok av saker å holde orden på i en travel hverdag.

Mange baller i luften

HMS-lederen for de nordlige nedslagsstedene i NCG har sterk idrettsfaglig bakgrunn og utdannelse. Fra å jobbe med mål om å bli best i verden i den tidligere karrieren som hopptrener på toppnivå i norsk hoppsport er Geir Ole Berdahl nå mannen som skal sørge for at alt arbeid nord for Ålesund utføres henhold til HMS-reglene i konsernet. Målet er at Nordic Crane skal bli best på HMS i bransjen.

Likheter mellom toppidretten og NCG

Geir Ole og tidligere landslagssjef i hopp Mika Kojonkoski

Geir Ole og tidligere landslagssjef i hopp Mika Kojonkoski

I følge Geir Ole finnes det absolutt paralleller mellom hopptrenerjobben og arbeidet som HMS-leder. Begge miljøene er preget av høy målsetting og høy risiko. God planlegging, gjennomføring og evaluering er nødvendig og kvalitet i alle ledd er forutsetning for å nå målene. Man må også bygge opp team-følelsen og ha felles kultur og holdninger.

Det første året i jobben har han brukt til å finne sin rolle og forstå hvordan de ulike selskapene drives. Det har vært mye nytt å sette seg inn i når det gjelder system, lov- og regelverk og hvordan de ulike selskapene har drevet HMS-arbeidet i praksis.

Daglige oppgaver

Som HMS-leder for mange selskaper, nemlig NC Ålesund, NC Trondheim, NC Mosjøen og NC Nord, er det ikke mye dødtid når Geir Ole er på jobb. Det er mengder av lover, regelverk, standarder og prosedyrer som han skal ha oversikt over. For å nå den høye målsetningen for HMS går mye av tiden hans med til å planlegge HMS-tiltak med daglig leder og bedriftshelsetjenesten på de forskjellige stedene. Han arrangerer temakvelder/-dager for de ansatte, diskuterer utfordringer med ledere, koordinatorer og kranførere og forsøker å finne gode løsninger for alle.

Vernerunder må utføres og oppstarts- og SJA-møter avholdes. Det er også han som kommuniserer med oppdragsgiverne rundt systemer og internkontroll, han tar hånd om uønskede hendelser, lager risikoanalyser og følger opp sykemeldinger. For å nevne noe. I tillegg er han en dyktig fotograf og bidrar stadig vekk med gode bilder når det trengs. Godt dette er en mann som er vant til å ha fullt fokus!

Failed to connect to MySQL: Access denied for user 'wwwnordiccra'@'localhost' (using password: YES)

FAKTA OM GEIR OLE

  • Alder: 44 år
  • Ansatt i: NC Trondheim AS, NC Ålesund AS, NC Mosjøen AS og NC Nord AS
  • Ansatt siden: 12.03.12.
  • Familie: Gift, 1 barn (gutt 2 år) og en Boxer (gutt 7 år)
  • Fritid: Familie + over middels sportsinteressert.
  • Fordeler ved jobben: Nye utfordringer, jobber med menneskelig utvikling og har redusert reiseaktivitet sammenlignet med tidligere jobber. Mange flinke folk med meget høy praktisk kompetanse.